RS-virus – Oireet

RS-virus on paramyksoviruksiin lukeutuva RNA-virus. RS-viruksen aiheuttama infektio ihmiselle muistuttaa paljon tavallista influenssaa.

RS-virus tarttuu herkästi hengitysteitse, ja oikeastaan ainoa hyvä tapa estää virusta tarttumasta RS-viruksen aiheuttaman epidemian aikana itseensä, on välttää julkisia paikkoja. Jos esimerkiksi työpaikalla jollain työntekijällä on todettu RS-virusta, se helposti tarttuu muihinkin. Käsien pesusta ja desinfiointiaineiden käyttämisesti ei usein ole apua, sillä virus leviää hengitysteitse.

RS-virus aiheuttaa hengitystieinfektion, joka voi alkaa nuhan muodossa ja myöhemmin voi nousta melko korkea kuume. RS-virukseen ei ole olemassa rokotetta eikä sitä parantavia lääkkeitä. RS-viruksen aiheuttama sairaus kestää yleensä muutamia päiviä, jonka jälkeen kuume laskee, mutta yskäoireita voi esiintyä vielä jonkin aikaa.

RS-virus on tavallisin keuhkokuumeen tai keuhkoputkentulehduksen syntymisen syy pienillä, alle vuoden ikäisillä lapsilla.

RS-viruksen aiheuttamia oireita ovat muun muassa nuha, kuume, päänsärky, arkuus kurkussa, yskä, hengästyneisyys ja hengityksen vinkuna.

sairaudet

Linkkejä:
Terveyskirjasto.fi
Wikipedia: Luettelo sairauksista
Neuroliitto.fi
Terveyskylä.fi: Tavallisimmat lasten sairaudet
HS: Sairaudet