Arpien hoito ihoöljyllä, silikonigeelillä tai -laastarilla

Henkilön ihoon on voinut jäädä epämiellyttävän näköisiä arpia esimerkiksi palovamman, onnettomuuden tai jonkin kirurgisen toimenpiteen aiheuttamana. Tällaisesta arvesta voi olla siis kosmeettista haittaa. Erilaisten öljyjen, laastareiden ja geelien avulla arpien ulkonäköä ei pyritä pelkästään peittämään, vaan niiden syntymistä voidaan ennaltaehkäistä ja arpia voidaan myös hoitaa. Näitä arpien hoitoon tarkoitettuja aineita ja sidoksia löytyy apteekista.

Esimerkiksi erikoisihoöljyllä voidaan vähentää epätasaisuuksien näkymistä iholla, jolloin arvet eivät näy niin selvästi. Nämä arvet voivat olla vaikkapa raskausarpia. Öljy imeytyy ja levittyy helposti haluttuihin kohtiin iholla, eikä iho jää rasvaiseksi. Tällaiset erikoisihoöljyt sopivat usein koko keholle sekä myös kuivuneen ihon hoitoon.

Silikonigeeli sopii myös hienosti arpien häivyttämiseen iholla. Silikonigeeli pehmentää ihoa arpien kohdalta ja vähentää arpikohtien punaisuutta.

Arpien hoitoon voidaan käyttää myös helposti tarttuvaa pehmeää silikonisidosta, joka sopii kaikenlaisten arpien, kuten esimerkiksi palovammassa aiheutuneiden tai leikkauksen synnyttämien arpien hoitamiseen. Silikonisidos on joustava, ohut ja huomaamaton käyttää. Sidos on myös vedenkestävä ja hengittävä.

sairaudet

Linkkejä:
Terveyskirjasto.fi
Wikipedia: Luettelo sairauksista
Neuroliitto.fi
Terveyskylä.fi: Tavallisimmat lasten sairaudet
HS: Sairaudet